Тракийския университет участва в Международния фестивал на лавандулата в Чирпан

Тракийският университет участва в Международния фестивал на лавандулата в Чирпан

Тридневният международен фестивал на лавандулата в Чирпан се проведе с участието на Тракийския университет. Научният доклад на ас. Виолетка Желева от катедра „Регионално развитие“ на Стопански факултет беше високо оценен от присъстващите, които са пряко свързани с производството и преработката на маслодайната култура. Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов уточни, че представените в доклада данни ще бъдат използвани при прилагането на в стратегията на Общината.

Фестивалът цели да стимулира производството на лавандула и приложението на културата във фармацията и парфюмерийната промишленост, но също е предпоставка за развитието на успешни форми на алтернативен туризъм.

Зам.-ректорът по учебната дейност доц. Нели Грозева представи университета пред кмета на италианската община Борго Верчели – най-големият производител на ориз в Европа, а Цачи Самия, лобист в туристическия бранш на Израел, прояви сериозен интерес към възможностите за обучение на чуждестранни студенти в специалността „Етерично-маслени култури“ на Тракийския университет.

DSC 6898

DSC 7003

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема