Стара Загора отбелязва 185 години от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски

На 18 юли 2022 г. се навършват 185 г. от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски. Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада организират тържествен общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя пред паметника на героя от 9:30 часа. Водещ на събитието ще бъде актьорът Ивелин Керанов. Панихида пред паметника, отслужена от старозагорското свещеничество ще даде началото на честването.

vasil levski stara zagora 2022

По повод годишнината Музеен обект „Хилендарски метох“ ще бъде отворен за безплатно посещение на 18 юли, от 10:00 до 18:00 часа.

По традиция в Стара Загора 19 юли се отбелязва като Ден на възпоменание на жертвите – православни християни, загинали при опожаряването на града и Старозагорското клане през 1877 г.

В 17 часа ще се състои Вечерна служба в енорийски храм „Света Троица“. От 17:30 часа ще тръгне Литийно шествие от храма до Мавзолей-костница „19 юлий 1877“, където в 18 часа свещеници от храм „Света Троица“ ще отслужат Заупокойна молитва в памет на загиналите при опожаряването на града старозагорци през лятото на 1877 г.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg


Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.“


Koledna elha

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber