Специална изложба от снимки показва моменти от историята на Стара Загора

Специална изложба под надслов „(Пре)открий Доброто тук“ показва моменти от историята на Стара Загора в снимки. Галерията на открито вече е факт и ще радва жители и гости на града от пешеходната алея под парк „Пети октомври“, по-известен като Градската градина, до 15 август включително. Повод за изложбата е честването на 120 години от създаването на емблематичната за града пивоварна „Загорка“.

Izlojba Stara Zagora 2

Форматът, под който са представени фотографиите, наподобява пощенски картички, с които посетителите могат да открият селекция от пейзажи от ключови места в града, които разказват за богатата му история. Изложбата споделя с местните немалкото поводи за самочувствие, които днес са символи на града, като им припомня знакови събития и места, с които да се гордеят. А към всяка от изложените картини са поставени безплатни пощенски картички, с които жители и посетители на града могат да зарадват свои близки, разказвайки за своята лична история и среща със Стара Загора.

„Изключително горди сме, че нашата 120-годишна история започва и продължава да се изписва до днес точно тук – в Стара Загора. Знаем, че това е град с богата история, много символика и поводи за гордост. Щастливи сме, че с времето българският предприемачески дух, който живее и до днес в сърцата на нашите служители, и традициите, които наложихме в пивоваренето, оформиха пивоварната такава, каквато я познаваме всички днес и я превърнаха в един от тези символи на града.“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на „Загорка“, част от Heineken.

„Стара Загора е един наистина богат на история град, която заедно успяваме да пишем и днес. Вълнуваме се, че за пореден път ще припомним немалкото поводи за гордост с него чрез тази знакова изложба.“, коментира Живко Тодоров, кмет на град Стара Загора, и допълни: „Използвам повода да благодаря на “Загорка„ за прекрасната инициатива и да поканя всички гости на нашия град да се запознаят с историята ни и да посетят на живо емблематичните места в региона, на които тази история оживява.“

Специалната изложба е само една от изненадите, които пивоварната подготвя за старозагорци по повод отбелязването на 120 години в града.

Izlojba Stara Zagora 3 

www.infoz.bg  www.infoz.bg