„Битка на кодове“ – уоркшоп и състезание за ученици в Стара Загора

От 22 до 29 август 2022 г. в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ ще се проведе кратък курс по Python – един от най-популярните програмни езици в съвременния айти свят. Работилницата е насочена към ученици от 8 до 12 клас със знание и интереси в програмирането. По време на курса ще бъде представен езикът Python и какво е уникално за него, основите на скриптовите езици и елементите им.

Bitka na kodove

Под формата на състезателна игра учениците ще изпълняват различни задачи в специализирана платформа, като с всяка решена задача ще получават точки и ще преминават към следващото ниво. За победителите има предвидени специални награди.

Курсът ще се проведе в периода 22 – 26 август, всеки ден от 9.00 до 13.00 часа. На 29 август (понеделник) ще са финалните „битки“ и награждаването на победителите.

Всички ученици от 8 до 12 клас с интереси и базови познания в програмирането могат да кандидатстват за включване в работилницата, като попълнят формата за кандидатстване (https://bit.ly/Pythonstz) в срок до 7.08.2022г. (неделя).

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg


Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.“


Koledna elha

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber