„Битка на кодове“ – уоркшоп и състезание за ученици в Стара Загора

От 22 до 29 август 2022 г. в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ ще се проведе кратък курс по Python – един от най-популярните програмни езици в съвременния айти свят. Работилницата е насочена към ученици от 8 до 12 клас със знание и интереси в програмирането. По време на курса ще бъде представен езикът Python и какво е уникално за него, основите на скриптовите езици и елементите им.

Bitka na kodove

Под формата на състезателна игра учениците ще изпълняват различни задачи в специализирана платформа, като с всяка решена задача ще получават точки и ще преминават към следващото ниво. За победителите има предвидени специални награди.

Курсът ще се проведе в периода 22 – 26 август, всеки ден от 9.00 до 13.00 часа. На 29 август (понеделник) ще са финалните „битки“ и награждаването на победителите.

Всички ученици от 8 до 12 клас с интереси и базови познания в програмирането могат да кандидатстват за включване в работилницата, като попълнят формата за кандидатстване (https://bit.ly/Pythonstz) в срок до 7.08.2022г. (неделя).

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber