Стойко Башалов е новият управител на рудник „Трояново-север”, Милен Манов - на рудник „Трояново - 1”

Рудник „Трояново-север” и рудник „Трояново - 1” на „Мини Марица-изток” ЕАД са с нови управители. Това са съответно инж. Стойко Башалов и инж. Милен Манов, съобщиха от въгледобивното дружество. 

Промяната в ръкоодствата на рудниците става с решение на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток” ЕАД. Инж. Стойко Башалов поема управлението на най-големия рудник на дружеството – „Трояново-север”. Той поема поста от инж. Милен Манов, който близо две години ръководи този рудник и сега му е възложено управлението на рудник „Трояново - 1". От длъжност се освобождава досегашният управител на рудник „Трояново - 1" инж. Петьо Петков. Решенията влизат в сила по законоустановения ред – след вписване на промените в Търговския регистър.

Стойко Башалов е роден на 14 декември 1973 година в Твърдица. Магистър по „Минно инженерство” от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” и по „Стопанско управление” от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.  Повече от 14 години работи в „Мини Марица-изток” ЕАД. Бил е началник участък „Добив” и зам.-началник участък РТНК - 1 в рудник „Трояново - 3, и началник участък РТНК - 3 в Рудник „Трояново - 1”. Близо две години е директор Производствено-технически  въпроси в рудник „Трояново-север”. Към момента на назначаването му за управител заема длъжността началник участък „Добив” в рудник „Трояново-север”.

bageri

 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24