Система за видеонаблюдение работи в Чирпан

Интегрирана система за видеонаблюдение в Чирпан беше открита днес от кмета на община Чирпан Ивайло Крачолов и директора на Главна дирекция „Национална полиция“ Атанас Илков. „Близо 150 хиляди лева от общинския бюджет са инвестирани в системата, чието изграждане цели спокойствие на жителите и сигурността на града. На 11 опасни кръстовища са монтирани 18 камери“, каза кметът. Проектът е изпълнен за 50 дни.

video nobl chirpan

Той осигурява 24-часово наблюдение с много добро качество в централната част и входно-изходните артерии на града. Това ще даде възможност за превенция и по отношение на спазване на Закона за движение по пътищата, и по отношение на битовата престъпност. „Целта е да я надградим. Днес откриваме първия ѝ етап, но още в следващия бюджет за 2023 година ще бъдат заложени средства за включване на още няколко точки в града, както и по селата Зетьово и Целина, където трафикът е натоварен поради главния път за Симеоновград“, обясни още кметът.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Николай Колев поздрави общинското ръководство за реализирания проект, който ще бъде в полза както за дейността на Областната дирекция, така и в услуга на гражданите. „Радостно е, че днес се открива инвестиция, насочена към подобряване сигурността на гражданите. Видеонаблюдението е доказан способ за превенция срещу битовата престъпност. В населените места, където има изградена такава система, се наблюдава спад на престъпленията като регистрация, а и голяма част от извършителите на престъпления, които са трудно доказуеми, се залавят. Видеонаблюдението ще бъде в помощ на всички полицаи“, каза Атанас Илков, директор на Главна дирекция „Национална полиция“, който приветства проекта и благодари на Областната дирекция и на Община Чирпан за съвместната работа.

„Гражданите могат да бъдат по-спокойни, а колегите – с бързи реакции по разкриването на престъпления. Благодаря за инициативата, че сте намерили средства и сили и че възнамерявате да я доразвивате в бъдеще. Можете да разчитате на нас в дейностите по надграждането“, допълни Илков.

„Системата е с отворен тип и може да се надгражда, каквато идея има Общината, интелигентна и устойчива е, пази информация 60 дни на всички камери и точки, разпознава регистрационни номера и други данни в тъмната част от денонощието и има възможност да бъде надграден софтуера и за лицево разпознаване. Със самото изграждане на системата са предвидени два центъра за мониторинг и контрол в сградата на Община Чирпан и в Районното управление“, допълни Илия Петров, регионален мениджър „Корпоративни продажби“ на фирмата – изпълнител „Виваком“.

Присъстващите видяха как работи системата и как регистрира фокус точките. Изградени са два центъра за мониторинг и контрол в сградата на Община Чирпан и в Районното управление на МВР в Чирпан.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24