Национална изложба „Графичен форум 2022“ в Стара Загора

Покана за участие в Национална изложба „Графичен форум 2022“ в Стара Загора

Национална изложба „Графичен форум 2022“ ще се проведе в Стара Загора през октомври 2022 г. Желаещите да участват е необходимо да изпратят своите графики на адрес:  Стара Загора, ул. „Лубор Байер“ №2, Изложбена зала „Байер“. Работното време на художествения салон е от 10 до 18 часа с почивни дни неделя и понеделник.

В статута на събитието е записано още, че авторите покриват за собствена сметка разходите по транспортиране – както за изпращане, така и за връщане на картините.

Приемат се до 3 броя графични творби на автор, във всички графични техники, без ограничение в размера на творбите. Рамкирането на творбите не е задължително и е по преценка на автора. Ако творбите не са рамкирани и са в различен размер от 50/70 см или 100/70 см, авторът се задължава да ги изпрати във вид подходящ за експониране. Важно е да се постави още името на автора, произведението, техника, година и цена – на гърба на всяка картина, долу в ляво, изписани на лист.

Кандидатите за участие в изложбата могат да изпратят своите работи до 28 октомври 2022 г. Откриването ще се състои на 1 октомври, от 18.00 часа, в изложена зала „Байер“. 5-членно жури ще заседава след това. Ще бъдат връчени и три парични награди, като всеки награден автор поема ангажимент да предостави на Община Стара Загора по една графична творба на стойност колкото наградата. Експозицията ще бъде на разположение в залата до 30 ноември, а връщането на творбите, които не са били оставени като дарение на старозагорската галерия, ще бъдат върнати до месец след това. Целта на изложбата е да се популяризира графичното изкуство, но и да се подпомогне българското съвременно художествено творчество.

Форумът се провежда за шеста поредна година под липите. Организатори са Съюза на българските художници – Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg