Телефонни измамници искат пари за радиатори

Двама възрастни от Казанлък са станали жертва на телефонна измама на 9 декември. 85-годишен мъж е заявил в Районно управление "Полиция", че в 7:00 часа на домашния телефон се обадил мъж, който се представил за братовчед му от Плевен.

Телефонна измамаТой му казал, че трябва да плати капаро в размер на 2600 лева за радиатори, които са запазени в магазин „Техномаркет”. Малко по-късно възрастният мъж дал сумата на непознат.

Също на 9 декември 81-годишна жена заявила в полицията, че е станала жертва на телефонна измама. Около 11:00 часа на домашния ѝ телефон се обадил мъж, който се представил за племенника ѝ и казал, че трябва да заплати капаро от 3500 лв. за закупуване на радиатори, запазени в магазин „Техномаркет”. Възрастната жена предала пред дома си исканата сума на непознат за нея мъж. По случаите са образувани досъдебни производства.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема