Министерството на туризма ще рекламира тракийското наследство

Представяне на книгата „Каймакъ-Чалан” на Красимир Узунов беше акцент на честванията на 138-ата годишнина от Освобождението на град Казанлък от турско робство.

Галина СтояноваСпециални гости на представянето бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, адмирал Пламен Манушев и авторът на книгата Красимир Узунов.

„138 години, ние почитаме паметта на загиналите в Освободителната война, но и 138 години ние носим родолюбието в сърцата си. Нашата битка днес е за Казанлък, казанлъчани. Водим я всеки ден, а в днешно време тя е за това да сме разпознаваеми, да идват много хора тук, които да научат за нас” – заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя изрази увереност, че в лицето на министър Николина Ангелкова общината има партньор, с чието съдействие градът ще успее да постигне тези цели, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Николина Ангелкова„Искам да благодаря на Галина Стоянова безкрайно за положените усилия, за да развива туризма тук. Те дават видими резултати” – каза министър Николина Ангелкова. Тя съобщи, че преди Коледните празници Министерство на туризма е имало възможност да препоръча пет културно-исторически проекта, които посланическият фонд към посолството на САЩ да финансира. „Един от проектите, които аз посочих е именно този да се покаже древният град Севтополис, който се намира на дъното на язовир Копринка. Ще направим всичко възможно със средствата, които имаме за реклама да рекламираме културно-историческото ни наследство и най-вече тракийското наследство, което имаме” – добави министър Николина Ангелкова. Тя увери, че министерство на туризма ще съдейства на общините да участват с техни проекти за финансиране в различни програми.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема