Районен съд - Казанлък осъди адвокат за измама и присвояване на пари

Районна прокуратура - Казанлък постигна осъдителна присъда от 6 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок срещу адвокат за обсебване на парична сума и за измама с причинена имотна вреда.

ПравосъдиеРайонна прокуратура - Казанлък е внесла обвинителен акт на 11 август 2014 г. срещу адвокат, жена с инициали А. С., за присвояване на парична сума и измама с причинена имотна вреда в размер на 4000 лева. Престъпленията са извършени по повод образуване на граждански дела, като с цел да набави за себе си имотна облага, юристката е заблудила свои клиенти, с което им е причинила имотна вреда.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.

Подсъдимата работи като правоспособен адвокат с първоначално вписване от януари 1988 г. През 2012 г. заради извършени от нея нарушения на правилата, установени в Закона за адвокатурата, е наказвана от дисциплинарния орган при Адвокатска колегия - Стара Загора с „лишаване от право да упражнява адвокатската професия за три месеца“.

infoz autor www.infoz.bgТеми:

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор