Двама души загинаха при производствена авария в Арсенал - Казанлък

Двама души загинаха при производствена авария в "Арсенал" - Казанлък

Двама души загинаха във военния завод "Арсенал" - Казанлък в резултат на възпламеняване на различни барутни съставки. Производствената авария е станала в 10:15 часа на 25 април в цех за барут. Други пострадали няма.

Пожарът е бързо потушен. Жертвите са били с дългогодишен опит в дружеството, единият от тях е бивш заместник-директор, съобщи областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов, който се запозна на място с инцидента.

Той уточни, че не става въпрос за взрив, а за интензивно изгаряне на барут. Останалите работници в цеха са успели да напуснат помещението.

Няма замърсяване на въздуха.

Производствената авария във военния завод "Арсенал" в Казанлък се разследва от Окръжна прокуратура - Стара Загора. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров екип от двама следователи се намира на мястото на инцидента.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgКметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД