Автентичен фолклор от различни континенти ще звучи в Казанлък

Участници в 19-ото издание на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново ще гостуват на 21 и 22 юли от 19:00 часа в парк "Розариум" в Казанлък с автентични ритми от различни континенти.

В четвъртък ще звучат характерни ритми от Мексико, САЩ и Чили. Мексиканските танцьори от “Ballet Folklórico del Municipio de Ensenada” ще представят пред публиката в Долината на розите своя прочит на историята и традициите от северната част на страната.

festАмериканците от “Komenka ethnic dance and music ensemble” ще пресъздадат Карнавала „Марди Гра“ – Блажения вторник, празнуван по специален начин в Ню Орлиънс – люлката на джаза.

Пазителите на народните традиции от Чили – “Banda Renacer” идват в Казанлък в рамките на Великотърновските фестивални дни с впечатляващо инструментално и танцово шоу, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В петък в парк „Розариум“ за гостите и жителите на Казанлък ще свирят, пеят и танцуват артистите от фолклорната формация на Колумбия – “Fundacion Colombia Folklore”. Техният репертоар обхваща различни културни региони на латиноамериканската страна, представени с ръчно изработени местни музикални инструменти и традиционно облекло.

Великотърновският международен фолклорен фестивал е един от 270-те признати от Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства - по света от самото си създаване. През годините форумът се превръща в един от най-престижните в Източна Европа.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24