Фотопана показват символите на Казанлък на Празника на розата

60 фотопана с размери 1,80 х 1,20 м ще бъдат представени в пространството на площад „Севтополис“ в Казанлък по време на Празника на розата. 27 фотографи от Казанлък събират свои кадри от града и Долината на розите и тракийските царе - панорами, пейзажи, празници и ритуали, кадри от важните археологически открития, розопроизводството и др.

РозоберЖеланието на организаторите е с избраните над 200 кадъра да бъдат представени възможно най-много от символите на Казанлък. Уникалното в изложбата са и лицата на някои от най-изявените личности, прославящи с постиженията си града пред лицето на света – от талантливи деца до хора в достолепна възраст, неспиращи да творят.

Изложбата е визуална обиколка из Долината, която показва в пълната им светлина най-големите ценности на Казанлък – природни дадености, история и хора.

Организатор на изложбата е Община Казанлък, съставител - казанлъшкият фотограф Александър Иванов.

Откриването на изложбата „Благословената долина” ще бъде на 22 май 2015 г. от 18:30 часа. След едномесечен престой в града на розите, изложбата ще отпътува последователно за Бургас, Варна, Стара Загора и други градове на страната.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Казанлък)

Споделете!Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор