Фотопана показват символите на Казанлък на Празника на розата

60 фотопана с размери 1,80 х 1,20 м ще бъдат представени в пространството на площад „Севтополис“ в Казанлък по време на Празника на розата. 27 фотографи от Казанлък събират свои кадри от града и Долината на розите и тракийските царе - панорами, пейзажи, празници и ритуали, кадри от важните археологически открития, розопроизводството и др.

РозоберЖеланието на организаторите е с избраните над 200 кадъра да бъдат представени възможно най-много от символите на Казанлък. Уникалното в изложбата са и лицата на някои от най-изявените личности, прославящи с постиженията си града пред лицето на света – от талантливи деца до хора в достолепна възраст, неспиращи да творят.

Изложбата е визуална обиколка из Долината, която показва в пълната им светлина най-големите ценности на Казанлък – природни дадености, история и хора.

Организатор на изложбата е Община Казанлък, съставител - казанлъшкият фотограф Александър Иванов.

Откриването на изложбата „Благословената долина” ще бъде на 22 май 2015 г. от 18:30 часа. След едномесечен престой в града на розите, изложбата ще отпътува последователно за Бургас, Варна, Стара Загора и други градове на страната.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Казанлък)

Споделете!