Президентът и министри ще са гости на кулминацията на Празника на розата

На 7 юни – един от кулминационните дни в празничната програма на Фестивала на розата в Казанлък, градът ще посрещне президента на Република България Росен Плевнелиев. Очакват се още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Очакват се и стотици гости от Япония и други държави, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък.

Карнавално шествиеВ 9:00 часа започва ритуалът „Розобер“ в розовите градини близо до Казанлък. От 10:00 часа е изложението на Фестивала на виното розе в НЧ „Искра 1860“, а от 12:00 часа започва празничното карнавално шествие в центъра на Казанлък. Същия ден ще бъде и финалът на Международния фолклорен фестивал.

Преди да започне Карнавалното шествие, в 11:00 часа официално ще отвори врати в Казанлък първият извънобластен пресклуб на БТА. Първият брифинг в него ще дадат официалните гости на Празника на розата. (Пресклубът се намира на ул. „Искра“ 4, до залата на Културно-информационния център).

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

* * *
Япония затваря училищата си от 2 март заради новия коронавирус

* * *
Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1426 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020