Създава се Национален център по природоматематически науки в Казанлък

В Казанлък започва изграждането на Национален център по природоматематически науки към професионалната гимназия "Никола Обрешков". Първата копка на години наред чаканата сграда направиха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и изявеният преподавател по физика Теодоси Теодосиев.

Вицепремиетър Румяна Бъчварова и преподавателят по физика Теодоси Теодосиев поставиха началото на изграждането на Национален център по природоматематически науки в Казанлък"От самото начало на нашето правителство образованието беше поставено като основен приоритет. Приоритет са тези форми и специалности, които могат много бързо да помогнат на държавата ни да тръгне напред. Горда съм, защото да строиш училища е един от най-добрите символи на това, че имаш сигурно бъдеще и добра посока на развитие. Всяка нация, която инвестира в образованието и в децата си, прави най-важната инвестиция - в бъдещето си. В Казанлък има много талантливи деца и се надявам да останат в България", заяви Румяна Бъчварова.

"Американците могат да си купят готови специалисти, обучени в Китай, в Руся и на други места, но България не може засега да си го позволи. Наистина едно отговорно правителство трябва да взема мерки, за да се използва най-големият природен ресурс на държавата - хората", каза физикът Теодоси Теодосиев.

Изграждането на новия образователен център в Казанлък е един от първите поети и изпълнени ангажименти на премиера Бойко Борисов още в началото на втория му мандат. За целта образователното министерство отпусна близо 500 000 лева.

Така се сбъдна мечтата на преподавателите и учениците в професионалната гимназия "Никола Обрешков", която е създала много златни медалисти по природоматематическите науки.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg