Община Казанлък ще получи 20 млн. лева за модернизиране на градската среда

От оперативна програма "Регионално развитие" ще бъде предоставен близо 1 млн. лева допълнително за цялостно модернизиране на градската среда в Казанлък. Със средствата ще бъдат благоустроени паркове и междублокови пространства. Това съобщи по време на честването на Фестивала на розата министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Министър Лиляна Павлова в Казанлък, 7 юни 2015 г."С решение на правителството община Казанлък ще бъде бенефициент и по новата оперативна програма "Региони в растеж". Ще бъдат осигурени 20 млн. лева инвестиции за подобряването на социалната, образователната, културната и транспортната инфраструктура. Целта ни е да създадем достатъчно добри условия, за да останат младите хора тук", каза още Лиляна Павлова.

Тя отчете, че благодарение на правителството Казанлък след 35 години ще има Музей на розата, в който достойно да бъде представен символът на България.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bgКметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД