Дневен център за младежи с увреждания в Казанлък получи велоаргометър

Дневен център за младежи с увреждания в Казанлък получи велоаргометър

Предприемачи ГЕРБ - Казанлък закупиха и подариха на Дневния център за младежи с увреждания велоергометър, който ще подпомага рехабилитацията на младежите. От партията научили, че центърът имат нуждa от този уред за раздвижване, след проведен разговор с директора Веска Мараджиева.

След посещението в социалния център организационният секретар на ГЕРБ Радиана Стефанова бе категорична, че Община Казанлък е една от най-динамично развиващите се общини в България по отношение на социалната си политика. „Ръководството на общината е изпълнило на 100% дейностите в този ресор, които бяха заложени в предизборната програма за управление. Само за последните три години са създадени толкова социални услуги, колкото не са създавани два мандата назад! За социалните проекти през изминалите три години са привлечени близо 5 милиона лева. Когато ГЕРБ започна мандата си, имаше 1 налична социална услуга, в момента са, ако не ме лъже паметта 8 - Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца, Дневен център за хора с увреждания, Приемна грижа, Домашен помощник, Личен асистент, 3 нови защитени жилища и къщички за настаняване от семеен тип, да не забравяме и „кухнята-майка“, която съвсем скоро ще отвори врати и през новата учебна година ще обслужва около 3 000 деца на територията на общината“, добави още Радиана Стефанова.

Тя подчерта, че за да се обслужват тези дейности, само за 2014 година са разкрити над 80 нови работни места. А за ползата от тези социални услуги може да се говори, само споменавайки всички деца и семейства, възползвали се от тях, а за изминалата 2014 г., те са близо 300 преки потребители на услугите и близо 1200 непреки.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на ГЕРБ - Казанлък)



Теми:

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор