Задържаха фалшификатори на документи в Казанлък

Служители на Районно управление на полицията в Казанлък задържаха трима мъже по време на специализирана полицейска операция за пресичане престъпна дейност, свързана със съставяне и разпространение на фалшиви документи. 45-годишен, управлявал лек автомобил Пежо, е спрян за проверка в село Шейново.

В колата са открити и иззети 10 неистински дипломи за завършено основно образование. При претърсване в дома на лицето са намерени множество ксерокопия на лични карти, снимки на хора и компютърни конфигурации, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Стара Загора.

В Казанлък е задържан 39-годишен мъж. При претърсвания в офиса и в дома му са открити и иззети печати на учебни заведения, ксерокопия на лични карти, компютърни конфигурации и магнитни носители на информация. От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че към престъпната дейност е съпричастен и 33-годишен мъж, който също е задържан.

В Районно управление на полицията в Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 308, ал. 2 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Пресконференция на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и Националния оперативен щаб, 4 март 2021

На подобна тема