Мълния опожари къща

Мълния опожари къща в Казанлък

Мълния падна върху покрива на къща в Казанлък и го опожари. Инцидентът е станал в 2:20 часа на 2 юни, на рождения ден на собственика на жилището. За щастие семейството е било в приземния етаж на къщата и няма пострадали. През 1957 г. мълния е паднала в двора на съседната къща и е отнела човешки живот.

„Страшна светкавица падна и къщата се разтресе, токът угасна. Станахме със съпругата ми да проверим какво става. Тръгнахме нагоре по стълбите и видяхме, че покривът гори. Моментално дойдоха полицаи и от Бърза помощ и ни изведоха навън. Животът ни се преобърна за секунди” – разказва 72-годишният собственик на къщата Михаил Иванов.

Семейството ще бъде настанено в общинско жилище, докато къщата им бъде възстановена – кауза, зад която са се обединили Общината и местни фирми. „Откликнаха строителните фирми от Казанлък. Специалистите дойдоха рано сутринта, описаха всички възможности за възстановяване. В момента търсят най-доброто решение. Хипермаркетите ще осигурят строителните материали. От фирмите – труда, от търговските обекти – материалите. Общината осигурява общи работници, които да разчистят разрушенията на къщата” – каза кметът на Казанлък Галина Стоянова.

„Хубавото е, че много хора са откликнали, без никой да ги кара, без да са длъжни. Добре е, че традиционната за българина съпричастност към проблемите на другите се възражда и с общи усилия на хората им се оказва помощ, за да се върнат отново в дома си” – коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който заедно с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов посетиха Казанлък и разговаряха с пострадалите собственици.

Семейство Иванови, които останаха без дом, благодари на всички за безценната помощ и подкрепа, която незабавно са получили от Общината и местните фирми.

malniya kashta 03

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни