Италиански предприемач със заявка за сериозни инвестиции в Казанлък

Италиански предприемач в сферата на машиностроенето е направил заявка са инвестиция в Индустриална зона – Казанлък. След тримесечни обсъждания с ръководството на Общината, заместник-кметът Даниела Коева, председателят на Общинския съвет Николай Златанов и представители на Българска агенция за инвестиции проведоха оглед на място с италианския предприемач.

zona kazanlak

Разгледани бяха конкретни терени от общо 68-те декара площ на индустриалната зона, която е разположена в южната част на града. Бяха обсъдени конкретните стъпки, които трябва да бъдат реализирани за осъществяване на инвеститорските намерения, които ще бъдат изцяло подкрепени с приоритетна важност, както от Община Казанлък, така и от Българската агенция за инвестиции, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Инвестицията ще бъде в размер между 150 и 450 милиона евро в рамките на следващите 2 години и ще създаде между 150 и 450 нови работни места. Очаква се до края на месеца писменото инвестиционно намерение да бъде внесено в Общината.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема