Стилистът Стенли от Казанлък и ученици подариха прически на възрастни хора

Стилистът Стенли от Казанлък и ученици подариха прически на възрастни хора

Поредната си благотворителна инициатива осъществи известният стилист от Казанлък Станимир Нанчев – Стенли. Заедно с ученици от Профилираната гимназия „Академик Петко Стайнов” и колеги подариха усмивки на 120 души в Дома за стари хора № 1 в града. В продължение на часове те боядисваха, бръснеха и правиха прически в навечерието на светлите празници. Проектът на Стенли мина под надслов „10 години по-млади”.

stenly

Благородният жест се подкрепя и от омбудсмана на общината Гинка Щерева.

„Изпитвам страхотно чувство, че съм направил добро и това ме прави щастлив, защото тези хора не трябва да бъдат забравяни и изолирани от света. Ще го организираме и в бъдеще. Всяко нещо, което прави добро, побеждава и заразява” – каза Стенли.

„Много красив жест. Голямо благодаря!” – каза Милка, която живее в Дома. Трогната от жеста е и Бонка, която се радва, че близките ѝ като дойдат да я посетят за празниците, ще бъде боядисана и с нова прическа.

С много вълнение  и старание учениците, които изучават фризьорство, се включиха в благотворителната инициатива и споделиха, че да помагаш е невероятно усещане. „Децата откликнаха с огромно удоволствие и аз съм щастлива, че ги научихме на доброта и човечност. Това за мен е най-важното” – коментира Нели Пенчева, директор на гимназия „Академик Петко Стайнов” – Казанлък.

От втория срок, всеки месец ученици от Профилираната гимназия „Академик Петко Стайнов” в Казанлък ще провеждат в Дома за стари хора № 1 изнесени уроци по фризьорство, които ще продължат благородната кауза.

Стенли: Изпитвам страхотно чувство, че съм направил добро и това ме прави щастлив!

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

Пресконференция на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и Националния оперативен щаб, 8 април 2021

Най-четеното от последните дни