Определен е съставът на Общинската избирателна комисия в Казанлък

Определен е съставът на Общинската избирателна комисия в Казанлък

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова проведе първите консултации за определяне на състава на Общинската избирателна комисия за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

Общинската избирателна комисия трябва да бъде назначена до 4 септември. Съставът ѝ се формира на база на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 43-ото Народно събрание и съобразно броя на народните представители от всяка парламентарна група към 10 август 2015 г., като се използва методът на най-големия остатък. Според това решение, ОИК в Община Казанлък трябва да се състои от общо 11 членове, включително председател, заместник- председател и секретар. Съотношението между партиите и коалициите се образува, както следва: ГЕРБ - 3 членове, БСП лява България - 2 членове, ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, Атака и АБВ - по 1 член.

След проведено гласуване беше определена и примерната структура на местната избирателна комисия. Председателят е от ПП ГЕРБ, заместник-председателят - от Атака и секретарят - Реформаторски блок. Тя ще бъде изпратена до Централната избирателна комисия и след като бъде одобрена, ще бъде назначена в посочения срок.

БСП подписват протокола от проведената първа консултация с особено мнение, тъй като след гласуване техен представител не беше включен в ръководството на Общинската избирателна комисия.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Казанлък)