Казанлък е с най-модерната пречиствателна станция за отпадъчни води в страната

Казанлък е с най-модерната пречиствателна станция за отпадъчни води в страната

“Десетки милиони левове се вливат в села и градове в цялата страна по европейски проекти, след като времето от година и половина беше нулево за България в това отношение”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът Борисов, заедно с министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Казанлък Галина Стоянова участваха в откриването на  реконструираната и модернизирана пречиствателна станция за отпадъчни води на Казанлък, намираща се край село Овощник.

Проектът, на обща стойност 22,7 млн. лева, е ключов за подобряването на ВиК услугите в района. С изпълнението му Казанлък разполага в момента с най-модерната пречиствателна станция за отпадъчни води в страната.

Бойко Борисов откри Пречиствателната станция на Казанлък“Пречиствателната станция решава всички екологични проблеми, модернизацията е извършена по много добър инженерен начин. Пречистват се отпадъчните води, премахват се неприятните миризми, опазва се река Тунджа” - коментира Василева. Общо 37 млн. лева са инвестирани по оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013” в община Казанлък. Министърът похвали екипа на общината и кмета Галина Стоянова, за това, че са показали добра административна практика, довела до много добър краен резултат.

Този проект, втори за водния цикъл на Казанлък, е насочен към модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води. Общината изпълни и първия етап на водния цикъл, чрез който жителите на кв. „Христо Ботев“ разполагат с близо 7 км новоизградена канализационна и рехабилитирана водоснабдителна мрежа.

infoz autor  www.infoz.bg