Рок групите „Контрол“ и „Конкурент“ на Рок фестивала We Are Goig To Мъглиж

Рок фестивалът в Мъглиж отново се подготвя да посрещне стари и нови фенове след принудителната пауза през 2020 г. и ги кани на своя Break Out Edition 2021. Тази година на фестивала, който традиционно подкрепя българската авторска рок музика, ще присъстват две от емблематичните имена на родната роксцена. Рок групите „Контрол“ и „Конкурент“ ще бъдат хедлайнерите съответно на първата и втората вечер. We Are Going To Мъглиж ще се проведе на 20 и 21 август 2021 г.

Десет метъл банди се събират на Рокфестивала в Мъглиж

Фестивалът на българската рок музика We are going to Maglizh ще се състои на 20 и 21 август, след едногодишно прекъсване заради пандемията. В осмото издание ще участват 10 метъл банди, които ще изпълняват авторска музика. Първите потвърдили участие групи са „Контрол“, Gwedydd и Catorga. Фестът ще се проведе в подножието на Стара планина, в местността Равня край Мъглиж.

Новият кмет на община Мъглиж е д-р Душо Гавазов

Кандидатът на ГЕРБ д-р Душо Гавазов спечели убедително частичните избори за кмет на община Мъглиж с 58,99% (2660 гласа) на първи тур. Втори с 28,45% (1283 гласа) е Златко Острешев, издигнат от местна коалиция Движение България на гражданите (Движение 21, НДСВ), а Миглена Филипова от БСП за България получи доверието на 11,67% (526 гласа) от имащите право на глас.
Д-р Душо Гавазов, кандидат за кмет на община Мъглиж: Гласувам за достойно бъдеще и за да продължим започнатото

„Гласувам за достойното бъдеще на хората в община Мъглиж и за да продължим започнатото. Да създадем град със съвременна европейска визия. Искам да изпълня всичко, което отправих като послание към хората. Искам град, в който думите и делата на служителите в администрацията се посрещат с доверие и спокойствие.

Почина кметът на община Мъглиж Господин Господинов

На 3 септември, на 52 години, внезапно почина Господин Господинов, трети мандат кмет на община Мъглиж.
Енергичен, неуморен и решителен човек, който приемаше трудностите като предизвикателства, с които задължително трябва да се справи.

Информационен сайт www.infoz.bg изказва своите съболезнования на семейството и на близките му!

Теми:
Образуваха досъдебно производство за умишлено причиняване на взрива в Завод 4 на „Арсенал”

Взрив избухна в склад с капсул-детонатори в Завод 4 на „Арсенал” край Мъглиж около 9:20 часа на 11 март. Леко са пострадали шестима работници, които са били в съседна сграда. Те са с порезни рани от осколки от дограма и стъкла. Четирима са прегледани с Спешния център в Казанлък и освободени, двама са оставени за наблюдение в Общинската болница в Казанлък.

Регистриран е първи случай в област Стара Загора на африканска чува по диво прасе

Регистриран е първи случай на африканска чума в област Стара Загора. Касае се за диво прасе в района на Мъглиж, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Дамян Миков. Взета е и проба от отстреляни две прасета от ловната дружинка в казанлъшкото село Ясеново, но резултатът още не е готов. Очаква се да се въведе забрана за лов на диви прасета в зоната, в която е регистрирано заболяването.

Мъглиж отбеляза 50 години от обявяването му за град с общоградския празник

50-годишнината от обявяването на Мъглиж за град беше чествано с общоградски празник на 1 септември 2019 г. Гръм от черешово топче обяви финала на 4-дневната празнична програма в балканския град. Десетки граждани се събраха в центъра на Мъглиж, за да присъстват на изложба, панаир на занаятите и концерт. Гост на празника беше зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов.

Теми:

Много е лесно да обясня какво е Европа, както и смисъла от Европейския съюз, когато само с поглед, на 500 м, се виждат резултатите от поне 10 реализирани проекта. Това каза кандидатът за евродепутат Андрей Новаков в село Ягода, община Мъглиж.

Келтски празник край Мъглиж на 1 май

Келтският празник на Слънцето - Белтен ще пресъздаде обичаи, традиции и игри от преди хиляди години. Той ще се състои на 1 май от 11 часа в местността Барите край Мъглиж. Организатори са община Мъглиж, сдружение “Келтско наследство”, сдружение “Ценности” и сдружение “ТворецЪ”.

Пътищата в община Мъглиж се нуждаят от спешни ремонти

Инфраструктурата в община Мъглиж е в трагично състояние и това блокира инвестиции за около 30 млн. лева. Пътя между селата Ягода – Шаново – Зимница и Ветрен е част от републиканската мрежа и минава през центровете на населените места. Той е в окаяно състояние и ако не бъдат осигурени средства за ремонт, ще преминем към протести.

Министър Красимир Вълчев ще обсъди в Мъглиж присъствието на децата в училище

Министърът на науката и образованието Красимир Вълчев ще посети Мъглиж на 12 ноември, в 13:30 часа. Той ще проведе среща с кмета на Общината Господин Господинов и с директорите на училища.

Обстановката в Мъглиж е спокойна, след като в неделя вечерта полиция и жандармерия влезе в града, за да издири лица в ромската махала, оказали съпротива на служители на МВР по време на прекратяване на нерегламентирани състезания с каруци. Те затрудняваха движението по пътя между селата Черганово и Овощник.

Празнично посрещане на новата учебна година в община Мъглиж

Образованието е един от основните приоритети на ръководството на Община Мъглиж. Това съобщи Ваня Желязкова, специалист „Образование и култура” в Общината. „Новата учебна година започна успешно. Сградите и базата на седемте училищата и на петте детски градини са в добро състояние.

Теми:
Начало на учебната година в детска градина „Камбанка”

Детска градина „Камбанка” откри учебната година със специално тържество, което изненада и зарадва малчуганите. Откриването беше на 17.09.2018 г. Около 64 деца заедно със своите учители, родители и непедагогически персонал бяха част от тържеството.

Теми:
Рок музика огласи Мъглиж

В последните шест години Мъглиж отново се върна в топ листата на известните градове на България с рок фестивала We are goin to Мъглиж. Тази година на 7, 8 и 9 септември 10 групи от цялата страна разтърсиха с твърд звук тишината на историческата поляна Равня над града. Основни двигатели на събитието и тази година бяха музикантът Иво Руев и Йордан Тотев.

Фестивалът We Are Going To Мъглиж за шеста поредна година се провежда на открито в планината над град Мъглиж в местността Равня, както винаги в края на първата седмица на месец септември. Мястото предоставя много добра възможност за устройване на палаткови лагери.

Агреон организира безплатни медицински предгели в Община Мъглиж

На 22 август, със съдействието на Община Мъглиж, от 17:30 до 19:30 часа се проведе здравната кампания на „Агрион Инвест” АД и в град Мъглиж, в която се включиха над 35 граждани. Екипите на земеделската компания са предвидили да обиколят 157 населени места.

Теми:

Страница 1 от 5