Културните събития в община Мъглиж през 2018 г.

Общинският съвет на Мъглиж прие на свое заседание Културния календар за 2018 г. Предварително за всеки месец ще се публикува афиш за конкретните събития. Празникът на Мъглиж е на 1 април. Той ще бъде отбелязан тържествено на площад „Трети март”.

Националният празник на България – 3 март ще бъде честван тържествено на едноименния площад в Мъглиж. Общински фестивал на хумора и сатирата „Светът е оцелял, защото се е смял” организира пенсионерският клуб в село Юлиево, на 29 март. Третият общински фестивал на приказните герои „Златното ключе” ще се проведе на 28 април. Възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова” – Стара Загора ще изнесат концерт „Слава Вам, творци велики”, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Той ще се състои на 22 май.

24 май ще бъде отбелязан с тържество под надслов „Върви народе възродени”. Общинският конкурс за деца от 3 до 6 години „Мис и Мистър малчуган” ще се състои на 1 юни.

Седмият международен художествен пленер в Мъглиж ще се проведе през юли . Той се организира от Общината и Сдружение с нестопанска цел „Творецъ”. На 7 юли ще се състои Третият национален фестивал на етносите, под патронажа на кмета. Организатор на събитието е Народно читалище „Пробуда – 1869”. То организира и Третият национален фолклорен фестивал на любителските клубове, който ще се проведе на 1 септември, на площад „Трети март”. В местността Равня, на 7 и 8 септември, ще се проведе Фестивалът на рок музиката We are going to Мъглиж. Той е организиран от Община Мъглиж и музиканта Иво Руев. Дневен център за възрастни хора „Зорница” организира на 1 октомври Фестивала на изявата на дневните центрове за възрастни „Елате и се изявете”.

Тържественото запалване на светлините на коледната елха ще се състои на 5 декември. Дядо Коледа ще раздаде подаръци на децата в Мъглиж на 22 декември по време на тържеството „На Коледа се случват чудеса”.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

tel 080015131