Община Мъглиж се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

da izchistim bulgariaАкцент в инициативата е Денят на голямото почистване. През 2018 bTV Media Group стана част от най-голямата гражданска инициатива, в света – World Clean Up Day 2018. На 15 септември в Световния ден на почистването, България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни. Водещата медийна група подписа меморандум за сътрудничество и се присъедини към международната гражданска организация Let’s Do It Foundation.

Вече осма поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда. Доброволците, които имат отношение към опазването на околната среда, ще могат да демонстрират пред цяла България своята добра идея или практика, която елиминира боклука по интересен и различен начин или го превръща в нещо ценно.

За поредна година Община Мъглиж ще се включи в инициативата. Ще бъдат определени замърсените места в общината, начален час на започване на събитието и сборен пункт, където ще се раздават чували за събира на отпадъците за доброволците. Всички желаещи могат да се включат. Тази година мероприятието ще се проведе с мотото „Който чисти, не цапа, дори когато се забавлява”.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

новини в сайта RSS емисия facebooktwitteryoutube

 

youtube subscribe ilko gruev