Дейности на Народно читалище „Гео Милев – 1926 г.” – с. Ягода пред август 2018 г.

На 2 август „Историческия клуб“ към НЧ „ Гео Милев- 1926 г.“ – с. Ягода почете 115 г. от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, с интересни факти, представени от учител по история, който проведе и беседа с любознателните деца от клуба.

През целия месец август в сградата на НЧ „ Гео Милев – 1926 г.“ – с. Ягода бяха изложени картини на кръжока по изобразително изкуство, който се провежда всеки понеделник от 10:00 часа в читалището.

chitalishte yagoda 01

chitalishte yagoda 02

Изложбата е подготвена с помощта на г-жа Ганева, която всеки понеделник работи с децата и благодарение на добрата ѝ работа и усилията на талантливите деца,сега читалището може да се похвали с красиви рисунки.

chitalishte yagoda 11

chitalishte yagoda 12

chitalishte yagoda 13

На 19 август се проведе състезание „Знам и мога“ с участието на деца от с. Ягода

Състезанието се проведе на 19.08.2018 г. в малкия парк на село Ягода. В него се включиха 10 деца. Те бяха разделени на два отбора с по петима участници. Първата игра беше преминаване на препятствие и събиране на части, от които накрая сглобиха къща. Втората – хвърляне на обръч, с цел да го вкарат в една забита в земята пръчка.

Целта на третата игра беше да открият три знаменца, като очите на едно от децата бяха завързани, а друго му казваше на къде да върви. След като съберат знамената, останалите представители на отбора трябваше да развържат възел и да забият знамената на три различни места. Четвъртата игра беше за знание и бързина.

Членовете на отборите трябваше да отговарят на въпроси и едно от децата да бяга до съответната дъска, да записва отговорите, докато отборът обмисля отговора на следващия въпрос. Петата игра беше за скачане. И двата отбора се справиха с екипната игра. Състезанието беше за време и въпреки че имаше отбор победител всички участници получиха за активното си участие грамоти, химикали и лакомства. Децата се забавляваха много и споделиха, че очакват следващото състезание.

В състезанието взеха участие деца от 8 до 15-годишна възраст, с изключение на малката Лиа, която е на 5, но и тя се справи много добре и искрено се забавлява.
Момчета и момичета, малки и големи направиха състезанието едно страхотно преживяване.

chitalishte yagoda 14

Информацията е предоставена от Стефка Георгиева – Секретар на НЧ „Гео Милев – 1926 г.“

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: