Мъглиж разполага с модерен спортен комплекс

Новият спортен комплекс в Мъглиж беше официално открит вечерта на 11 септември 2015 г. Модерното съоръжение се състои от сграда, игрища за футбол, волейбол и тенис на корт и лекоатлетическа писта. То е част от реализацията на проект по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката на селските райони”.

Целта е изграждане и реконструиране на три спортни обекта на територията на общината – в Мъглиж, в Ягода и в Тулово. Проектът е на стойност над 5 млн. лв. и представлява най-голямата инвестиция в Мъглижка община в последните години.

Откриване на спротния комплекс в МъглижОткриването започна с тържествен водосвет, отслужен от старозагорски и казанлъшки свещеници. Поздрав към стотиците граждани на Мъглиж, изпълнили стадиона, отправиха кметът Господин Господинов и областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов.

„Този комплекс ще даде възможност на младите хора да се занимават със спорт, да запълват свободното си време с полезни за тях неща. То ще направи Мъглиж по-привлекателно място не само за местните жители, но и за гостите, които идват тук на туризъм, за инвеститорите, които проявяват интерес към региона.  Да ви е честит новият спортен комплекс! Ползвайте го с радост и удоволствие. Пазете го, защото той е на всички вас” - каза областният управител, съобщиха от пресцентъра.

Част от празничната програма по случай откриването на стадиона бе култовата рок група „Сигнал”, която изпълни любимите на поколения българи парчета и взриви многобройната публика.

Рок група Сигнал

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема