Кметът на Южен Корфу е на посещение в Стара Загора

Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова се срещна днес с кмета на Южен Корфу Костас Лесис. Той е в града на липите заедно със съпругата си, а поводът е Балканиадата по футбол за ветерани. Събитието се провежда от 8 до 9 октомври на тренировъчното игрище над стадион „Берое“. В турнира участват отбори от Гърция, Сърбия и Турция. „За първи път съм в Стара Загора и мога само да ви поздравя – имате изключително зелен и приветлив град.

От дълги години градим добри взаимоотношения с България, сигурен съм, че тепърва ще развиваме на различни нива връзката със Стара Загора“ - каза кметът на Южен Корфу.

„За нас е удоволствие, че приехте поканата ни и сте гост на Балканиадата, която се реализира за 7-ми път. Надявам се, че тепърва ще обменяме добри идеи не само на тема спорт, но и в сферата на културата, туризма и инвестициите. Вярвам, че ще се насладите на атмосферата, която има нашия град, а заедно ще гледаме интересни футболни срещи“ - обърна се към госта ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

Началникът на отдел „Спорт и младежки дейности“ на Общинска администрация Петко Крумов изказа благодарност към кмета за изключително професионалната организация при посещението на местния отбор на футболните ветерани в южната ни съседка.

В края на срещата Община Стара Загора получи икона на св. Спиридон – духовен покровител и закрилник на Южен Корфу, както и тематични местни подаръци. Гостите отнесоха спомен от Регионалния исторически музей и символични подаръци от Туристическия информационен център, които да им напомнят за красотата и аромата на старозагорските липи.

kmet Chahova 1

kmet Chahova 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg