Фентъзи епосът „Необикновени“ на младата авторка Цветомира Йорданова ще бъде представен

Лукас и Алис са съвременни деца от Стара Загора. Те ходят на училище, разхождат се из Аязмото и се прибират вечер при семействата си до момента, в който... Какво се случва обаче ще разберете на представянето на фентъзи епоса „Необикновени“ – литературен дебют на Цветомира Йорданова, ученичка в 10-и клас на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора.

Представянето на книгата е организирано от библиотека „Родина“ и издателство „Лексикон“ и е част от програмата на Есенни литературни дни 2022 в Стара Загора.

„С ярко и безмилостно въображение Цветомира Йорданова, само на петнайсет години, разказва необикновена история за необикновените Алис и Лукас, деца от тук и сега, но и от други, паралелни светове, в които доброто и злото непрекъснато и жестоко се сблъскват. Четиво, напълзяно от чудовища, озарено от приятелство, облъхнато от познание, четиво, над което бдят Ин и Ян, добротворни ментори, повелители на времето, огъня, въздуха и водата, магически същества, закалени в безброй битки“, казва редакторът на изданието Мирела Иванова.

Ще върнат ли Лукас и Алис равновесието в един от световете, който обитават?

Представянето на фентъзи епоса „Необикновени“ е на 18 октомври 2022 г. (вторник) от 18:30 часа в Арт фоайе на Радио Стара Загора. Срещата ще води Алина Караханова – изпълнителен директор на издателство „Лексикон“.

epic tsvetomira yordanova 

www.infoz.bg  www.infoz.bg