Представят в Стара Загора филм за адвоката и защитник на човешките права в Китай Гао Джишън

Българската Фалун Дафа Асоциация организира прожекция на биографичния филм „Отвъд страха“ - за живота на адвоката и защитник на човешките права в Китай Гао Джишън. Тя ще се състои на 8 октомври 2015 г. от 18:00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора.

Филмът "Отвъд страха"Наричан „съвестта на Китай“, той многократно е отвличан и подлаган на изтезания от режима заради работата си по „чувствителни“ за комунистическата партия случаи. За дейността си и непоколебимостта си, Гао е номиниран три пъти за Нобелова награда за мир. През 2006 година е обвинен в „окуражаване подронването на държавната власт" в Китай, в резултат на което е осъден на затвор и подложен на мъчения. "Хората в тази страна започват да осъзнават своите права и все повече се обръщат към обещаното от закона. Но в тази страна не можеш да бъдеш правозащитник, без ти самият да станеш случай на нарушаване на човешките права" – казва Гао Джишън.

„Вярвам, че историята на Гао Джишън показва истинската картина за модерен Китай, управляван от комунистическата партия. Пристрастеността на партията към следене и контролиране на мислите и поведението на хората си остава толкова силна, колкото преди десетилетия назад. Партията е установила така наречените закони, но тя самата е над закона. В Китай системата е изградена да преследва тези, които посмеят да следват собствените си мисли или да се съмняват в статуквото“ - казва режисьорът на филма Уенджин Ма.

Филмът е излъчван много пъти в София и в други градове на страната. Той бе включен в програмата на Автокино във Варна през август тази година.

Входът е свободен.

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор