спортни танци, турнир за Купа Стара Загора

250 танцьори показаха класа и финес в турнир за Купа Стара Загора

Десетото юбилейно издание на Национален турнир за Купа Стара Загора се проведе през почивните дни под липите. Организатор на събитието бяха Българската федерация на клубовете по спортни танци, Община Стара Загора и Клуб по спортни танци „Загора данс“. 250-те участници, които разкриха изключителен професионализъм, красота и финес в спортна зала „Стара Загора“, бяха поздравени от заместник-кмета Красимира Чахова.

dance 04

Своите умения в турнира показаха състезатели от Стара Загора, Плевен ,Шумен, Варна, София, Пловдив, Казанлък, Велико Търново и други градове. Варненска двойка от „Одесос денс“ заслужи първото място. Старозагорският клуб „Загора данс“, който е и организатор на проявата, завоюва две сребърни места – при състезатели над 19 години в категория Стандартни латиноамерикански танци второ място заеха Денис Илиев и Михаела Славова, а Зефира Стоянова и Антон Стоянов спечелиха медали в младежкия стандарт.

Главен съдия на състезанието беше Таня Шуманова от Велико Търново. На съдийското място беше и председателят на Българската федерация на клубовете по спортни танци Георги Найденов.

 

dance 02

dance 03

dance 05

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24