В Деня на българската община млади журналисти посетиха местната администрация

В Деня на българската община млади журналисти посетиха местната администрация

Секретарят на общинската администрация в Стара Загора Делян Иванов посрещна деца от клуб „Млад журналист“ с ръководител Розалина Карамалакова към Центъра за подкрепа за личностно развитие. В Деня на българската община и местно самоуправление – 12 октомври, младите любители на перото задаваха с любопитство въпроси на представителя на местната власт.

„Общинската администрация е най-близо до хората – от акта за раждане, през адресни регистрации, сключване на брак, инвестиционни намерения, всичко минава през общината. Затова е важно не само да имаш подходящо образование за длъжността, която заемаш, но и да имаш отношение към хората, подход“, сподели Делян Иванов с младежите от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, Второ основно училище „Петко Славейков“, Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ и Основно училище „Георги Райчев“.

Той разказа в детайли как минава един негов ден и за какво отговаря персонално, както и обясни с таблица и диаграма каква е структурата на Община Стара Загора.

В края на срещата младите журналисти получиха символични подаръци и покана да гостуват на Общинска администрация отново.

IMG 9708

На общата снимка (от ляво надясно) са: Виктория, Петър и Йоана от Търговската гимназия, Елизабет от Второ основно училище „Петко Славейков“, Силвия от Основно училище „Георги Райчев“ и Кристиана от математическата гимназия в Стара Загора.