Стара Загора посрещна гости от Румъния, Полша, Италия, Португалия и Турция

Стара Загора посрещна гости от Румъния, Полша, Италия, Португалия и Турция

Заместник-кметът Иванка Сотирова посрещна в сградата на Община Стара Загора десетки гости от чужбина – ученици и техни ръководители, които са на посещение чрез програма „Еразъм +“ и проект „Да направим най-доброто с отпадъците“, в който партньори са представители от Румъния, Полша, Италия, Португалия, Турция. „Радвам се, че имам възможност да ви приветствам с добре дошли в нашия град.

IMG 0035

Училище „Кирил Христов“ поддържа богати контакти с представители на редица държави. За нас, като представители на местното управление, е ясен знак, че това е въздействаща комуникация за младите хора, която допринася за сформиране на европейско поведение, нагласи, които са в синхрон със съвременните изисквания в нашия свят. Радостно е, че пред мен са много деца, които от ранна възраст имат възможност да пътуват, създават контакти, трупат и обменят опит и знания“, обърна се към гостите Иванка Сотирова. Участниците в проекта получиха подаръци от Община Стара Загора. Ресорният зам.-кмет поздрави ръководството на старозагорското училище за добрите резултати и успешната реализация на не един проект, както и за сърдечността и отдадеността към образованието.

Пожелания за бъдещи успехи отправи и председателят на Постоянната комисия по образование, наука и защита правата на децата към Общински съвет Стара Загора Валентина Бонева.

Директорът на Основно училище „Кирил Христов“ Господин Балъкчиев, заедно с част от ръководството и учителите, посрещнаха по-рано днес, участниците в проекта по стар български обичай – с питка и мед. Специална музикално-танцова програма разкри колорита и таланта на българските деца, с индивидуални изпълнения на две млади изпълнителки – Божидара Николова от VII „б“ клас с народната песен „Пристануша“ и Кая Иванова от VII „в“ клас с песента „Една българска роза“. С ритъма на фолклорните танци и дунавското хоро завладяха публиката сборна група от възпитаници на училището от начален етап, участници в ДФА „Траянци“ с хореограф Росица Христова към ЦПРЛ – Стара Загора.

В арт зоната на учебното заведение музикален поздрав към представителите на партньорските организации отправиха още и сладкогласните възпитаници от училищния хор, ръководен от Иван Поров, учител по музика. Гостите имаха възможност да изгледат интересна презентация за България, представена от учениците Бояна Балабанова и Мая Минчева. В програмата им бяха включени още посещение на Спасителен център за диви животни „Зелени балкани“ и разходка из красивия и живописен Зоопарк в Стара Загора.

IMG 0016 

www.infoz.bg  www.infoz.bg