Именити оперни певци представят „Трубадур” в Стара Загора

Именити оперни певци представят „Трубадур” в Стара Загора

Баритонът Йонуц Паску (Румъния) и сопраното Йоана Железчева за първи път ще пеят заедно в операта „Трубадур” от Джузепе Верди на 8 октомври, от 19:00 часа на сцената на Старозагорската опера. Талантливият румънец отново ще зарадва своите вече многобройни български почитатели с участието си в ролята на Граф Ди Луна.

Jonut Pascu TrovatoreПрез месец май баритонът „спаси” премиерата на операта „Трубадур”, като се отзова светкавично по покана на директора на Операта Огнян Драганов.

Зрителите и музикалните експерти високо оцениха вокалните и артистични качества на певеца и не пестяха суперлативите в своите коментари за неговото изпълнение.

Сопраното Йоана Железчева, след блестящото си представяне в ролята на Чо-Чо-сан само преди броени дни на старозагорска сцена, този път ще се превъплъти в една от своите знакови роли - на Леонора.

В ролята на Манрико гостува тенорът Даниел Дамянов, а в ролята на Азучена ще се представи младата солистка на Старозагорската опера Гергана Русекова.

Joanna ZhelezchevaФерандо ще бъде басът Александър Марулев – емблематична фигура в голямата музикална традиция на Старозагорската опера.

Солистичен състав, достоен за всяка световна оперна сцена!

На диригентския пулт ще застане Красимир Къшев. Режисьор на спектакъла е Георги Динев, сценичната адаптация е на художника Димо Костадинов, диригент на хора е Младен Станев.

Участват още солистите Емилия Джурова, Костадин Якшев, Сашо Стойков, Марио Стайков, оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора, както и представители на Прабългарска школа "Бага-тур".

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Държавна опера - Стара Загора)

На подобна тема