Стара Загора може да се превърне в най-новия хъб за информационни технологии

Стара Загора може да се превърне в най-новия хъб за информационни технологии

Над 150 души, с интерес към високотехнологичния сектор, посетиха първото по рода си събитие в Стара Загора ZagoraDev. Инициативата на отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора и представители на бранша, даде трибуна на 9 лектори, които споделиха опит от първо лице. Форумът с надслов „Let’s Talk Dev in Stara Zagora“ си поставя за цел да повиши интереса към сектора и да допринесе за екосистемата от развиващи се компании.

it stara zagora

Амбицията на екипа на отдел „Инвестиции“ е да превърне Стара Загора в най-новия хъб за информационни технологии в Централна България, представяйки на различни нива предимствата на региона, каза при откриването началникът на отдела Росица Райкова. „Ние сме в помощ на всеки, който търси информация, контакти. В подкрепа сме на бизнеса. Каузата ни е да дадем поле за развитие на нашите млади хора, които имат талант в себе си“, подчерта още Райкова. Тя благодари на всички компании, които са отворени към партньорство.

По време на събитието беше презентиран и специален клип, който разкрива благодатната почва за развитие на бизнеса. Интересни и полезни подаръци бяха раздадени в края на форума, а организаторите вече работят по темите за ZagoraDev 2023.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема