Голям производител на части за автомобили с инвестиционни намерения в Стара Загора

Голям производител на части за автомобили има инвестиционни намерения в Стара Загора

Един от най-важните ни приоритети е привличането на инвестиции в Стара Загора, които да подпомогнат създаването на работни места. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за втори кметски мандат в Стара Загора Живко Тодоров.

Той се срещна с ръководството и служителите на фирма „Вълков - Техносвет”, за да разговаря с тях за целите, които си е поставил през следващите години и да обсъди проблемите им.

„Следващата седмица в града ни ще пристигне голяма компания, която се занимава с производство на части за автомобили. Собствениците ѝ имат желание да отворят завод, в който да произвеждат електроника, а това означава възможност за работа на старозагорци” - добави Живко Тодоров, но предпочете да не споменава името й преди посещението на потенциалните инвеститори.

За тази цел Общината е подготвила терен, който се намира близо до квартал „Зора“, на мястото на бившия разсадник. Това са 200 дка площ, на която вече се сменя предназначението, за да може да предложим на тази фирма да реализира идеята си и да осигури работни места за високообразовани кадри. Това за Стара Загора е много важно, за да може младите хора да не избират столицата или чужбина за реализация, а да остават тук“, каза Живко Тодоров.

„Всичко, което сме си поставили като цел при следващ мандат, е реално и изпълнимо, без кухи обещания за невъзможни неща. Знам много добре какви са възможностите на Общината, както и какви са европейските перспективи. Има готов екип, който може да разработва всички заложени неща, които ще подобрят нашия живот“ - подчерта той.

„За нас е важно нещата, които правим да са от полза, да се виждат, да се усещат от хората. По този начин работихме четири години, така искаме да продължим. Това е и причината да продължаваме с ремонтирането на междублоковите пространства. Опитваме се да достигнем до проблемите на всеки един човек. Преди десетилетия е имало бурно строителство на високи сгради, а между тях кал и никаква инфраструктура“ - допълни Живко Тодоров.

Живко Тодоров и кандидатите за общински съветници Николай Диков, Динко Михайлов, Диян Димитров и Златко Танев, коментираха ремонтите в кварталите на Стара Загора, както и предстоящата рехабилитация на централната пешеходна зона.

Среща разговор беше проведена и с работещите в старозагорскaта шивашка фирма „Краси – 2000“. Работещите там направиха предложения за промени в разписанията на автобусите, за да бъдат те максимално удобни за работещите в централната градска част, но живеещи в кварталите на Стара Загора.

Живко Тодоров във фирма "Вълков - Техносвет"

infoz autor www.infoz.bg