Живко Тодоров: Ще бъдем безкомпромисни

▶️ Живко Тодоров: Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“

Ремонтът, който осъществява „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Стара Загора, води до редица неудобства на всички хора в града, но той е много важен и ползите от неговото реализиране ще бъдат големи. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на публичния отчет на работата на Общината през третата година от третия му мандат. Събитието се състоя в Културен център „Стара Загора“.

На него присъстваха екипът на кмета, много граждани, ръководители и представители на държавни и общински институции, общински съветници и журналисти.

Живко Тодоров уточни, че проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ и се управлява от „Български ВиК холдинг“. Той е органът, който провежда обществените поръчки за избор на изпълнител на ремонта и на строителния надзор. „Община Стара Загора не е страна в този договор, но сформирахме работна комисия, която строго следи изпълнението на ремонтните дейности. Имаме много забележки по отношение на качеството на възстановяването на инфраструктурата и ще бъдем безкомпромисни“ – категоричен е кметът. Той уточни, че цялостно ще бъдат преасфалтирани ул. „Августа Траяна“, „Боруйград“, „Парчевич“, бул. „Св. Патриарх Евтимий“ от ул. „Христо Ботев“ до ул. „Боруйград“ и др.

„Преди години заявих, че ВиК холдингът ще бъде неефективен. Мащабният проект в Стара Загора стартира през лятото и трябва да приключи през октомври 2023 г. Това е много кратък срок за подобни строително-ремонтни дейности. Логично е средствата, предвидени за тях, да се управляват от общините, за да бъдат правилно и успешно реализирани“ – заяви още Живко Тодоров.

 

 

 

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора, отчет за дейността на общинската администрация през 2022 г.

Живко Тодоров: Направи се пълен ремонт на улица „Промишлена“ в Стара Загора. Но ние не сме доволни от изпълнението и крайния резултат. Затова тази улица ще бъде фрезована и асфалтът ще бъде положен отново. Това ще стане за сметка на фирмата изпълнител. Ще бъде извършено в удобен момент, когато приключат други ремонти в Стара Загора и тази корекция трябва да се извърши в рамките на около една седмица.

 

 

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора, отчет за дейността на общинската администрация през 2022 г.

Живко Тодоров: Това, което можем да правим за да помогнем на бизнеса е да поддържаме възможно най-ниските размери на местните данъци и такси. Вече 11 години техният размер в община Стара Загора не е променян. Поддържаме добра финансова политика и харчим толкова, колкото имаме.

 

 

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора, отчет за дейността на общинската администрация през 2022 г.

Живко Тодоров: Настояваме за много по-голяма финансова децентрализация. Това означава много по-големи суми, които държавата събира от данъци, да остават в общината. Община Стара Загора води през последните мандати добра финансова политика и не поема излишни ангажименти в тази сфера.

 

 

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора, отчет за дейността на общинската администрация през 2022 г.

Живко Тодоров: Направихме всичко възможно малкият бизнес в Стара Загора да оцелее по време на кризите, свързани с пандемията, войната на Путин в Украйна и инфлацията. Разходната част на бюджета на Общината се увеличи сериозно, а приходите дори спаднаха. Въпреки това изпълнихме много проекти, свързани с инвестиции в градската среда.

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема