Футболистите на "Берое" ще гостуват на Ресурсния център в "Мач на приятелството"

Футболисти на ПФК „Берое” ще се включат в първата тренировка за сезона на учениците от Ресурсен център Стара Загора на 12 октомври от 11:00 часа на игрището в бившия завод „Берое”.

Любимците от зелено-белия отбор ще демонстрират пред децата атрактивни техники и дрибъл. В срещата ще вземат участие ресурсните спортисти, които спечелиха два златни и един сребърен медал на последните регионалните игри на Спешъл Олимпикс в Хасково.

Тренировка на децата в Ресурсния центърС „Мач на приятелството” регионалната секция на Националната асоциация на ресурсните учители и Ресурсен център Стара Загора се включва в инициативата Football People Action Weeks. Това е най-голямата социална кампания в спорта, която се провежда от 8 до 22 октомври в цяла Европа и чества силата на футбола да обединява хората и да преодолява социалното изключване и дискриминацията.

Спортният календар на Ресурсен център Стара Загора ще продължи с ежеседмични тренировки по футбол, народна топка и боулинг. Предвиждат се занимания по хипотерапия, коледен боулинг турнир, популярните детски игри, както и състезание по колоездене и безопасност на движението по пътищата. За началото на пролетта се планира традиционния турнир по футбол за Купата на Ресурсен център, участие в Спешъл олимпикс, състезание по корабомоделизъм и туристически излети.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Ресурсен център Стара Загора)