Второ основно училище „Петко Славейков“ - Стара Загора празнува

Второ основно училище „Петко Славейков“ в Стара Загора празнува

Концерт спектакъл „Изворът“ събра бивши и настоящи ученици, родители и приятели на Второ основно училище „Петко Славейков“ в залата на Държавна опера Стара Загора, за да бъде отбелязана подобаващо 65-тата година от създаването на образователната институция, както и 195 години от рождението на нейния патрон. „В годините, смисленият труд, който полага ръководството на училището, както и всички учители, успя да надгради и допринесе за историята на Второ основно – училище с традиции в нашия град.

То отглежда изключителни таланти – този празничен концерт доказва това, както и множеството инициативи, посветени на празника ви. – С тези думи се обърна към организаторите и гостите на годишнината заместник-кметът Иванка Сотирова. – Уважаеми родители, вашите предпочитания са оправдани. Приветствам ви и поздравявам вашата съпричастност към дейностите на училището – това е правилният път към успеха. Това е важно и за обществото ни, защото заедно може да постигнем чудеса! „Петко Славейков“, честит празник!“ – каза още заместник-кметът Иванка Сотирова. Тя, заедно с началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова, беше специален гост на кулминацията на честванията по повод 65-ата годишнина на Второ основно.

„Не е случайно назоваването на спектакъла „Изворът“. Той е създаден с изявата на нашите ученици. Те крачат и се учат при нас, благодарение на труда на хората, които поколения наред са възпитавали в този дух. Нашето училище е емблематично за града ни. Изказвам благодарност към всички колеги, които работят с душа и сърце, допринасяйки за множеството успехи на нашите възпитаници. Нашата мисия е да вървим ръка за ръка с родители и ученици, за да даваме на нашите деца най-доброто. Имайте здраве, сили и енергия, за да посрещаме и отбелязваме бъдещите празници заедно. Нека пребъде нашият девиз „Като Второ няма второ!“ – сподели с присъстващите директорът Милена Желязкова.

IMG 1802

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема