Дядо Коледа поздравява пътуващите градския транспорт в Стара Загора

Традицията и тази година ще бъде спазена – коледни мелодии ще поздравяват пътниците в старозагорския обществен транспорт. В празничните 24, 25 и 26 декември във всички линии, обслужвани от „Автобусни и тролейбусни превози“ ЕООД, песни на Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина 1860“ ще допринасят за настроението на пътниците. Тематично е и озвучаването на центъра на Стара Загора през декември.

Diado Koleda

За втори път Дядо Коледа ще премине с автобус през града навръх Рождество Христово, споделят от дружеството. Тяхната инициатива, стартирала предходната година, е подарък за старозагорците и гостите на града, като тази година ще има и допълнителни изненади.

Белобрадият старец ще пристигне от далечната си родина в 8:45 часа на 25 декември, на обръщалото на автобусите в кв. „Железник“. Той ще очаква всички желаещи да запечатат в снимка емоциите от срещата с него. В 9:00 часа ще поеме по пътя на линия № 13, с направление кв. „Железник“ – кв. „Зора“, и ще се върне обратно в 9:40 часа. В 10:33 часа Дядо Коледа ще бъде с екипа си по линия № 8, с направление кв. „Железник“ – кв. „Самара 3“. От обръщалото в кв. „Самара 3“ в 11:15 часа, ще се върне обратно по маршрута, за да слезе на спирка „Втора аптека“, а от там, около 11:35 часа, ще поеме към кв. „Кольо Ганчев“ с линия № 2. В 12:00 часа свитата на Дядо Коледа ще тръгне с линия № 2, с направление кв. „Кольо Ганчев“ – стадион „Берое“. Очаква се в 12:20 часа той да се присъедини към екипа на линия № 51 от временната спирка „Алана“ на ул. „Христо Ботев“, с направление кв. „Три чучура – север“. В 12:45 часа ще се отправи с линия № 51 от обръщалото в кв. „Три чучура – север“ в посока „Алана“.
Празничната обиколка на Дядо Коледа ще продължи в 14:18 часа от обръщалото в кв. „Железник“, но този път по линия № 3, като ще слезе от модерната „шейна“ на МОЛ Галерия. От същото място в 14:50 часа ще се прехвърли на линия № 36, за да се срещне с пътниците по направление „Загорка“ – кв. „Железник“. В 15:25 часа от обръщалото на кв. „Железник“ ще пътува с линия № 13 до кв. „Зора“. В 16:00 часа с линия № 13 ще продължи към кв. „Железник“.

Освен възможността за снимки с Дядо Коледа и неговите празнични спътници, малките старозагорци ще получат и символични подаръци. Инициативата на Община Стара Загора по повод красивите зимни празници е подкрепена от управителя на общинското дружество инж. Георги Станчев, както и надградена във времето от него и екипа му. Екипажите на автобусите и тролейбусите отново ще се надпреварват за най-добра украса в празничните дни.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема