С модернизиране на градския транспорт ще се облекчи трафикът в Стара Загора

Диалогът, който сме имали с вас през тези години е бил полезен, решавали сме доста от проблемите ви. Затова днес няма да представям програмата, която залагаме, а искам да чуя вие от какво имате нужда и къде е възможно да ви помогнем. Това каза Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ на срещна с близо 100 таксиметрови шофьора от града.

jivko todorov„Радваме се, че се допитвате до нас, защото това е много важно, а друг кмет досега не го беше правил! Благодарни сме ви, че обособихте таксиметрови пиаци, там където имахме нужда. Имаме обаче една молба – нека бъдат обозначени и с боя по асфалта, а не само със знак, за да не влизаме в спорове с гражданите, когато спират автомобилите си там. Редовно имаме такива ситуации с централната пиаца, до църквата „Св. Никола“, обозначението не се вижда и се получават недоразумения" - обясниха шофьорите. Те дадоха пример и със стоянката до бившата Детска поликлиника, където също има проблем с престоя.

По време на срещата от бранша споделиха притеснения за засиления трафик по някои от централните улични артерии за сметка на други, които не са натоварени. Пример беше даден с ул. „Ген. Гурко“, която се използва в пъти повече от успоредната й централна улица „Христо Ботев“.

„Нашата цел е да облекчим значително автомобилния трафик, чрез модернизирането на градския транспорт. В момента, в който и автобусният транспорт стане общински, ще съобразим натовареността на улиците и е възможно ул. „Ген. Гурко“ да бъде затворена за лични автомобили, както беше преди време. Така трафикът ще бъде равномерно разпределен по другите централни улици“ - коментира Живко Тодоров.

По време на разговора беше решено всички проблеми, които стоят пред таксиметровите шофьори, да бъдат внесени за обсъждане в общинската администрация.
По време на срещата стана ясно, че започна уеднаквяването на неравностите за ограничаване на скоростта, за да бъдат максимално ефективни без да причиняват щети по автомобилите.

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор