С модернизиране на градския транспорт ще се облекчи трафикът в Стара Загора

Диалогът, който сме имали с вас през тези години е бил полезен, решавали сме доста от проблемите ви. Затова днес няма да представям програмата, която залагаме, а искам да чуя вие от какво имате нужда и къде е възможно да ви помогнем. Това каза Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ на срещна с близо 100 таксиметрови шофьора от града.

jivko todorov„Радваме се, че се допитвате до нас, защото това е много важно, а друг кмет досега не го беше правил! Благодарни сме ви, че обособихте таксиметрови пиаци, там където имахме нужда. Имаме обаче една молба – нека бъдат обозначени и с боя по асфалта, а не само със знак, за да не влизаме в спорове с гражданите, когато спират автомобилите си там. Редовно имаме такива ситуации с централната пиаца, до църквата „Св. Никола“, обозначението не се вижда и се получават недоразумения" - обясниха шофьорите. Те дадоха пример и със стоянката до бившата Детска поликлиника, където също има проблем с престоя.

По време на срещата от бранша споделиха притеснения за засиления трафик по някои от централните улични артерии за сметка на други, които не са натоварени. Пример беше даден с ул. „Ген. Гурко“, която се използва в пъти повече от успоредната й централна улица „Христо Ботев“.

„Нашата цел е да облекчим значително автомобилния трафик, чрез модернизирането на градския транспорт. В момента, в който и автобусният транспорт стане общински, ще съобразим натовареността на улиците и е възможно ул. „Ген. Гурко“ да бъде затворена за лични автомобили, както беше преди време. Така трафикът ще бъде равномерно разпределен по другите централни улици“ - коментира Живко Тодоров.

По време на разговора беше решено всички проблеми, които стоят пред таксиметровите шофьори, да бъдат внесени за обсъждане в общинската администрация.
По време на срещата стана ясно, че започна уеднаквяването на неравностите за ограничаване на скоростта, за да бъдат максимално ефективни без да причиняват щети по автомобилите.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24