▶️ Живко Тодоров: Решихме сериозен проблем във водния проект

„Провеждам ежеседмични срещи с ръководството на държавното дружество „Водоснабдяване и канализация“, което осъществява ВиК ремонта в Стара Загора. По настояване на Общината дружеството промени проекта, за да отговори на изискванията за здравина и качество при възстановяването на улиците“ – съобщи кметът Живко Тодоров по време на пресконференция, на която представи своите двама нови заместници.

Проектът се изпълнява от държавното водоснабдително дружество, с финансиране чрез национална програма и с европейски средства и Общината не е страна в него, не определя сроковете и вида на дейностите (повече за проекта и финансирането).

zhivko todorov

Дълбоките изкопи вече няма да се запълват с пръст, а с чакъл. Неудобства за хората ще има още един – два месеца, след това поетапно улиците ще се отварят за движение. „По отношение на сроковете, този проект не е добре направен, защото не е възможно ремонт в такъв мащаб да се изпълни за една година, без да създаде големи неудобства за всички“ – заяви Живко Тодоров.

Той съобщи, че изцяло ще бъдат преасфалтирани чрез съфинансиране от Общината, улиците „Августа Траяна”, „Боруйград“, „Васил Левски”, „Генерал Гурко”, бул. „Св. Патриарх Евтимий” (от ул. „Христо Ботев” до ул. „Августа Траяна”, „Петър Парчевич” и много малки улички. Цялостен ремонт „Водоснабдяване и канализация“ ще направи на улиците „Хаджи Димитър Асенов” и „Радецки”, както и на няколко улици, които са разкопани над 50%.

Заради чувствителното поскъпване на строителните материали след началото на войната в Украйна, фирмите, които са изпълнявали ремонтите са се отказали от договорите си. Това е и причината през миналата година да не бъдат завършени проектите в кв. „Самара 1“ и в Индустриалната зона. Вече има избран нов изпълнител след проведена обществена поръчка и работата ще продължи. Ще бъдат ремонтирани много тротоари в кварталите „Три чучура-юг”, „Самара-1″, „Казански” и в различни централни части на града. Ще бъдат изградени и нови междублокови пространства.

 

 

Живко Тодоров: Стара Загора има бъдеще само като развит индустриален град

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24