Емил Христов: Ще превърнем здравеопазването в Стара Загора в еталон

Революция в здравеопазването в Стара Загора няма да правим и няма да унищожим работещи структури. Това заяви на среща с представители на медицинското съсловие и ресорни институции Емил Христов - председател на Общинския съвет за мандат (2011 - 2015 г.).

Той е и водач на листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ.

Съществуващият потенциал и специалистите ще бъдат запазени - гласи отговорът на Емил Христов на въпрос на народния представител от управляващата партия доц. Кирил Добрев - дали ще се запазят бившите диспансери, докато има европейско финансиране по проекти, или ще бъдат преструктурирани.

„УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” и в момента лекува пациенти от съседни области и ще привлича все повече. Като се оптимизира използването на съвременното медицинско оборудване и специалистите, с които разполагат здравното заведение и бившите диспансери, ще се превърнат в еталон, към който всички да се стремят” - категоричен е Емил Христов.

Той заяви, че след изборите ще се провеждат периодични срещи между ръководството на Община Стара Загора, на здравните заведения и Регионалната здравна инспекция, на които ще се обсъждат възможности, които са най-успешни за развитието на медицината в общината.

Д-р Даниел ВълчевВ срещата участва и д-р Даниел Вълчев - кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ в Стара Загора и председател на постоянната комисия по здравеопазване и екология в местния парламент (2011 - 2015 г.). Той заяви, че за последните четири години ръководството на Община Стара Загора и Общинският съвет са се увеличили многократно разходите в подкрепа на здравеопазването. Изпълнени са успешни европейски проекти в Специализираната болница за онкологични заболявания и в „УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”. Увеличават се с всяка изминала година и средствата, които общинската администрация осигурява на семейни двойки с репродуктивни проблеми.

Д-р Даниел Вълчев акцентира на необходимостта от обединени действия в осигуряването на комплексно медицинско обслужване между Университетска болница и бившите диспансери. „Консорциумите са модерна форма на управление, при което всяка здравна структура запазва своята самостоятелност, но се оптимизира използването на медицинското оборудване и не се създава вакуум от липса на специалисти” - уточни той.

Доц. Кирил ДобревДоц. Кирил Добрев съобщи, че предстои да влязат в сила два основни закона - за здравното осигуряване и за лечебните заведения. Той увери, че с тях ще се осигури по-голям контрол върху финансовия ресурс, което ще доведе до осигуряване на по-добро оборудване с медицинска техника и специализирани екипи, които да осигуряват качествена здравна грижа и лечение.

„Намерението на здравния министър д-р Петър Москов е да оздрави структуроопределящите здравни заведения, така че да няма пациент, който да се обърне към университетска или областна болница и да му бъде отказано лечение” - каза още доц. Добрев.

 

Предизборна среща на ГЕРБ с лекари

Политическа партия ГЕРБ е под № 10 в бюлетината за местните избори на 25 октимври 2015 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема