Кметът Живко Тодоров с коментар за увеличената цена на водата в Стара Загора

Водоснабдителните и канализационните услуги за Стара Загора са с нови цени от 1 януари 2023 г. С близо 50 стотинки повече струва доставката на кубически метър вода. Според публикуваните на сайта на Комисията за водно и енергийно регулиране цената за водата в Старозагорска област поскъпва и става 4,61 лева за кубически метър с включен ДДС.

Увеличението е с около 12% повече от последно приетата стойност на водата в региона на Стара Загора от 01.07.2022 година. От тогава до 31.12.2022 г. потребителите на услугата заплащаха по 4,12 лева за кубик с ДДС.

Заради реакцията на старозагорци относно увеличението на водата, кметът Живко Тодоров публикува следния пост в профила си във Фейсбук:

„Здравейте! Много хора се вълнуват от увеличението на цената на водата в Стара Загора. Затова ще дам пояснения и ще кажа аз (като кмет на града) какво съм направил. Увеличението е поискано от държавното ВиК и е одобрено от КЕВР през пролетта на миналата година. Тези действия се развиват при назначен от тогавашното правителство управител и съответно председател на КЕВР. Всички знаем кой управляваше в този период до август 2022. Сега се крият и не вземат отношение по темата! Като кмет, разговарях с новия управител на ВиК инж. Радостин Миланов. Благодаря му, че взе проблема присърце! Ще се направят необходимите преизчисления и в следващите дни очаквайте новини в тази посока!“

zhivko todorov stara zagora

 

Решение на Комисия за енергийно и водно регулиране за определяне на цените на водоснабдителните и канализационните услуги за Стара Загора (стр. 95 от документа)

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

 

На подобна тема