Заместник-кметът Радостин Танев: Стара Загора e готова до посрещне снеговалежи

▶️ Заместник-кметът Радостин Танев: Стара Загора е готова да посрещне снеговалежи

Заместник-кметът с ресор „Транспорт, екология и чистота“ Радостин Танев провери готовността на двете фирми, ангажирани със зимното поддържане на улици, тротоари и пътища в община Стара Загора през зимния сезон. Заедно с него базите, намиращи се в кв. „Кольо Ганчев“ и кв. „Голеш“, посетиха началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ – Пламен Тодоров, и Пламен Йорданов – началник на отдел „Екология.

ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС е фирмата, която има договор за снегопочистването на улиците и тротоарите в рамките на града, с дължина 200 км. Те разполагат с 10 специализирани машини. Дежурните коли са в готовност да реагират на 5-ата и 10-ата минута, а всички останали – до 30-ата минута след възникнала ситуация“ – каза пред журналисти Радостин Танев. Представителят на фирмата Иво Лалов добави, че са в готовност и разполагат с необходимите количества материали за обработване на улиците и тротоарите като магнезиеви соли и айсмелт (калциев хлорид, най-ефективния продукт за борба със снега и леда, предотвратява повторно заледяване, лесен за употреба).

С 25 снегопочистващи машини, включително за обход и товарна дейност, разполага фирма „Трейс БГ“ ЕАД, която поддържа четвъртокласната пътна мрежа, с дължина 250 км на територията на община Стара Загора. Автопаркът е в готовност, фирмата също е обезпечена с материалите, необходими за обработване на пътните настилки.

„Греблата на снегорините са обезопасени с гумирани покрития, за да не се нанасят поражения върху асфалта“ – посочи Радостин Танев.

stara zagora zimna podgotovka 03

stara zagora zimna podgotovka 01

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24