"Севилският бръснар" и "Сватбата на Фигаро" - на сцената на Държавна опера - Стара Загора

"Севилският бръснар" и "Сватбата на Фигаро" - на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Държавна опера - Стара Загора ще представи на своя сцена „Севилският бръснар” от Росини и „Сватбата на Фигаро” от Моцарт (спектакъл на Бургаската опера). Представленията са на 21 и 22 октомври 2015 г. от 19:00 часа.

В две поредни вечери зрителите ще имат възможността да се забавляват и да станат съпричастни със сложните и непредвидими взаимоотношения между героите, в които любимецът на Бомарше Фигаро ще разплете изпълнените с изненадващи интриги любовни истории и ще доведе комичните ситуации до щастлив финал. Малко са оперите, а още по-малко комичните, в които има толкова много любими арии, дуети и ансамбли...

Чаровният бръснар Фигаро (Иван Кабамитов в ”Севилският бръснар”и Делян Славов в „Сватбата на Фигаро”), очаква своите почитатели.

През месец юли тази година италианският режисьор Игнацио Окипинти постави нова версия на операта „Севилският бръснар” от Росини в Старозагорската опера. Свеж и модерен прочит на познатото заглавие, в което на 21 октомври ще се включат Николай Моцов – в ролята на граф Алмавива, Десислава Стефанова ще изпълни ролята на Розина, басът Пламен Кумпиков ще се превъплъти в ролята на интриганта Дон Базилио, Евгений Арабаджиев ще бъде Доктор Бартоло, Нели Нечева – Берта и др., оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора. Диригент Андрея Тарантино от Италия, диригент на хора Младен Станев, концертмайстор Паулина Колева.

На следващия ден – 22 октомври, Бургаската опера ще гостува в Старозагорската опера със своя спектакъл на операта „Сватбата на Фигаро” от Моцарт. Историята продължава с участието на Йордан Христозов в ролята на граф Алмавива, Нона Кръстникова в ролята на Графинята, Илина Михайлова ще гостува в ролята на Сузана, Лина Пеева – Керубино, Марчелина ще бъде Маргит Бар от Австрия, Диман Панчев – Бартоло, Милен Динолов – Базилио и др., оркестър и хор на Държавна опера - Бургас. Диригент Андрия Павлич (Босна и Херцеговина), режисьор на спектакъла е Павел Герджиков, художник Чавдар Чомаков, диригент на хора Невена Михайлова, пластика Гриша Роглев, концертмайстор Ваня Златева.

Севилският бърснар

Сватбата на Фигаро

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Държавна опера - Стара Загора)

На подобна тема