Детски конкурс за мартеници се организира в Стара Загора

Традиционният детски конкурс изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала” организират Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПРЛ). Той е по повод 1 март, когато почитаме един от най-красивите български обичаи с хилядолетна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни се изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. „Нека продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата!

Каним възпитаници на образователни и други институции да са включат в традиционния общински конкурс“ – призовават организаторите.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, подготвителните групи, читалища и ученици от първи до седми клас на училищата и социални заведения.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи:

  • І група – детски градини и подготвителни групи
  • ІІ група – ученици от първи – четвърти клас
  • ІІІ група – ученици от пети – седми клас.

Мартениците от колективните участия трябва задължително да са аранжирани на картонени табла.

Произведения, участващи в конкурса, не се връщат.

Конкурсът е с колективно и индивидуално участие.

Срокът за предаване на мартениците е 20.02.2023 г., в сградата на Центърът за подкрепа за личностно развитие, ул. „Захарий Княжески“ № 71, ет. 3, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора

На 28 февруари, от 14:30 часа, конкурсът изложба ще бъде открит официално и отличените деца и институции ще могат да получат своите грамоти и награди в Центърът за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора.

На 1 март 2023 г. наградените творби ще бъдат изложени в парк „Пети октомври“ и ще участват в общинска проява, посветена на празника.

Телефони за допълнителна информация: 042 638 698, 042 629 062.

martenitsa

www.infoz.bg  www.infoz.bg