Заслужилите спортисти на Стара Загора ще бъдат наградени за постижения през 2022 г.

Традиционната церемония „Спортист на годината“ за 2022 г. ще се проведе на на 27 януари (петък), от 18.00 часа, в Културен център „Стара Загора“. Общо девет са категориите, в които ще бъдат отличени най-добрите от най-добрите спортисти с върхови постижения през изминалата година. За първи път ще бъде връчена награда за успехи на спортен клуб, занимаващ се с деца със специални образователни потребности.

По време на Бала на спортиста ще бъдат обявени „Най-перспективен състезател за 2022“, „Награда за юбиляри“, „Награда за ветерани“, „Награда за нестандартни спортове“, „Награда за принос в развитието на спорта в училищата“, „Награда за отбор“, „Награда за треньор“. В края на бляскавата церемония ще бъде връчено отличието „Спортист на годината“ за 2022 г.

Ресорния заместник-кмет Красимира Чахова е председател на комисията, оценяваща спортистите, а в нея влизат също и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, председателят на Постоянната комисия по Спорт и младежки дейности на ОбС д-р Георги Господинов, както и представители на медиите.

Балът на спортистите е емблематично събитие и отдава почит към всички, които влагат усилия да поддържат спортната слава на Стара Загора. Събитието обещава богата съпътстваща програма.

sportist na godinata stara zagora

www.infoz.bg  www.infoz.bg