Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора отбелязва своята 20-годишнина

Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора ще отбележи 20 години от създаването си на 15 октомври 2015 г. от 10:00 на четвърто експозиционно ниво на Регионален исторически музей.

arir 20 logoТя е създадена през 1995 г. с подкрепата на Американската агенция за международно развитие (ААМР). Постепенно се утвърждава като свързващо звено между местните власти и бизнес общността, привличайки за свои членове други местни структури - общини, образователни институции и организации, работещи за икономическото развитие на региона. Сред тях са: общините Стара Загора, Казанлък, Николаево, Братя Даскалови, Гурково, Опан и Раднево; Тракийски университет; Българо-германски център за професионално обучение и Търговско-промишлена палата. Агенцията партнира на редица национални и международни организации и предоставя услуги на чужди фирми.

Отбелязването на годишнината ще започне с исторически преглед на регионалното развитие и първите стъпки на Агенцията. След чай пауза гостите ще могат да обърнат поглед към регионалното развитие в европейска и световна перспектива.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема